Ten Bulte houten vloeren
   Houten vloeren | Ten Bulte Rondhout | Zoeken website | Contact, adres & route  
 
 
 
Keuzemogelijkheden
Houten vloeren leggen
Afwerking & onderhoud
Houtsoorten
Luchtvochtigheid
Prijzen
offerteaanvraag, offerte
speciale actie
Veel gestelde vragen
 
PVC vloeren
Laminaat
Forbo marmoleum click
Kast op maat: TB-idee
Vloerbescherming stoelen
Traprenovatie
Rubio Monocoat olie
Houten tafels
Houten sokkels
Brandhout & openhaardhout
houten vloer voor buiten
 
Rubio Monocoat Webwinkel
 
 
Publicaties
 
 
Deutschsprachige Website
 

Luchtvochtigheid

Extremen in luchtvochtigheid kunnen problematisch zijn voor houten vloeren en parket. Een droge en koude winterperiode kan voor plotselinge naden en kieren in uw houten vloer zorgen. In een warme vochtige zomerperiode kan uw parketvloer uitzetten en bol gaan staan. De kwaliteit van de vloer en een vakkundige legwijze bepalen voor een deel hoe de vloer op extreme weersomstandigheden reageert. De verschijnselen komen echter voor bij zowel vloeren van twee als bij houten vloeren van twintig jaar oud. Oorzaak is de luchtvochtigheid! De ideale luchtvochtigheid in huis varieert van 50 tot 65 procent. Dit is eenvoudig af te lezen met een hygrometer. Wij verkopen digitale hygrometers.

Zomer

Weersomstandigheden met hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid werken in op houten vloeren zoals planken, laminaat en parket. Warme lucht in de zomer neemt overdag veel vocht op, het hout neemt dit vocht uit de lucht weer op. Vocht doet hout uitzetten, waardoor de vloer bol kan gaan staan. Door tijdens extreme zomerperioden ’s avonds en eventueel ’s nachts ramen open te zetten, kan de vochtige lucht naar buiten trekken en verlaag je de luchtvochtigheid. Overdag luchten in een warme periode heeft geen zin.

Winter

Hartje winter, als het langdurig vriest en er weinig neerslag valt, kan de relatieve vochtigheid in huis gemakkelijk dalen tot ver onder de 50 procent. Droge lucht is niet alleen ongezond voor ons eigen leefklimaat, maar ook voor houten vloeren. Het hout gaat krimpen en er ontstaan naden en soms scheuren. Door het plaatsen van een luchtbevochtiger kan de luchtvochtigheid weer op peil gebracht worden. Radiatorbakjes met water zijn zelden voldoende!

We hebben voor u diverse design luchtbevochtigers.

Bijvoorbeeld de StadlerForm Tom en StadlerForm Oskar.

 

  © 2013 Ten Bulte hout en vloeren, disclaimer
logo houten vloeren van Ten Bulte hout en vloeren